Reklama:

Smażenie – jakie tłuszcze wybrać?

Dominika Łuczak, dietetyk

Ten tekst przeczytasz w 4 min.

Smażenie – jakie tłuszcze wybrać?

PantherMedia

Oliwa z oliwek

Zdrowa i zbilansowana dieta powinna nie tylko opierać się na wyborze odpowiednich produktów spożywczych, ale również na odpowiedniej obróbce termicznej potraw. Do najbardziej kontrowersyjnych należy smażenie, jednak niektórzy z nas nie wyobrażają sobie codziennego jadłospisu bez odpowiednio przyrządzonego kotleta. A czy zastanawialiście się kiedyś, na czym powinniśmy smażyć? Dlaczego niektóre tłuszcze świetnie się do tego nadają, zaś inne trochę mniej?

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

Sprawdź swoją wiedzę! Quizy i łamigłówki na Medforum.pl
Cześć wszystkim! 🙂 Chcielibyśmy polecić Wam nową zakładkę na stronie https://medforum.pl/quizy, gdzie znajdziecie quizy i łamigłówki edukacyjne na różne tematy. To świetna okazja, żeby w luźny...
EKG
Witam, czy mógłbym prosić o opinię na temat wyniku EKG? Czy wygląda w porządku, czy rzucają się w oko jakieś nie prawidłowości?
Reklama:
Reklama: