Reklama:

Smażenie – jakie tłuszcze wybrać?

Dominika Łuczak, dietetyk

Ten tekst przeczytasz w 4 min.

Smażenie – jakie tłuszcze wybrać?

PantherMedia

Oliwa z oliwek

Zdrowa i zbilansowana dieta powinna nie tylko opierać się na wyborze odpowiednich produktów spożywczych, ale również na odpowiedniej obróbce termicznej potraw. Do najbardziej kontrowersyjnych należy smażenie, jednak niektórzy z nas nie wyobrażają sobie codziennego jadłospisu bez odpowiednio przyrządzonego kotleta. A czy zastanawialiście się kiedyś, na czym powinniśmy smażyć? Dlaczego niektóre tłuszcze świetnie się do tego nadają, zaś inne trochę mniej?

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Inne tematy

30lat codzienne pauzy w holterze 72h interpretacja błędy
Witam serdecznie. Mam 30 lat. Jestem po Ablacji, zespół WPW sprzed 7 lat. Pierwszy holter wykonany właśnie wtedy. Po ablacji. Od tamtej pory w holterach, (bo było ich wiele) pojawiają się zahamowania...
Dziwny wkres V1
Dzień dobry, Zwracam się z prośbą o interpretację wykresu EKG ze zdjęć. Jestem mężczyzną lat 40, 5 stopień niewydolności nerek. Niepokoi mnie wykres V1. 10 lat temu miałem podejrzenie zwału serc...
Prośba o interpretację ECHO serca
Proszę o interpretację wyników (spisałam tylko wartości nieprawidłowe, reszta parametrów w normie lub -umiarkowane zmiany) - wiek - 83 lata - utrwalone migotanie przedsionków, - poszerzona praw...
Reklama:
Reklama: