Reklama:

Bolesne miesiączki.. (3)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
07-05-2013, 12:30:45

Witam!!!
Mam 15 lat i zaczęłam miesiączkować dość wcześnie, bo ok. 11 roku życia. Miesiączki nigdy nie były regularne i trwały bardzo długo. Myślałam, że to powinno się zmienić. Miałam 13 lat jak wykryto u mnie torbiel jajnika. Jednak dostałam tylko tabletki przeciwbólowe.
Teraz miesiączki są bardzo nieregularnie i dość obfite. Jeszcze na dodatek krwawieniu towarzyszy ostry ból w podbrzuszu. Nie daje rady wstać z łóżka bez środków przeciwbólowych.
Co może być przyczyną i co radzicie zrobić, bo chyba sama sobie z ty nie poradzę.
Rozważam wizytę u ginekologa, ale nie jestem pełnoletnia i nie wiem jak powiedzieć o tym mamie...
08-05-2013, 07:09:47

To nie jest powód do wstydu. Powiedz o tym mamie i zgłoś się do ginekologa. Często przyczyną zaburzeń miesiączkowania są problemy czynnościowe, poza tym u młodych kobiet cykle często są nieregularne, ale mimo tego warto skonsultować się z ginekologiem.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Wtajemniczona
13-05-2013, 17:03:40

Rozumiem, że nadal masz tą torbiel? Jesli tak to czy nie powinnaś chodzić częściej do gin. na wizyty kontrolne?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: