Reklama:

Cykl miesiączkowy (3)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
19-08-2013, 12:45:41

Hej wam . Więc moja sprawa wyglada tak . Nie mam okresu już ... ponad 3 lata mogę być bezplodna . Byłam u ginekologa pół roku temu i przepisał mi tabletki hormonalne , ale najlepsze jest to że wszystkie hormony mam w jak najlepszym porządku . Odstawiłam te hormony tylko 2 msc je brałam tzn 2 opakowania . Nie chce sobie psuc hormonów takim szatucznym wywoływaniem miesiączki .
Okres mi zanikł w 1 kalsie gimnazjum (kiedy zaczęłam sie odchudzac ) . Straciłam na wadze 23 kg bo byłam otyła . I od tamtego czasu do dzisiaj (mam 17 lat) nie mam miesiączki .
Waże 49 kg przy 173 cm wzrostu i już nie moge za nic przytyc . Jem wiecej niż nie jeden chłop i nic z tego :(
Jestem już bezradna . Chyba juz za pozno na żalenie się . Pewnie już nie będę mogła mieć dzieci po tak długim czasie bez miesiączki :(
Jestem załamana po prostu nie wiem jak mam opisac to co czuje w tym momencie
Macie jakies rady ? :(
Wtajemniczona
20-08-2013, 17:43:23

Myślę, że nie powinnaś sobie sama modyfikować leczenia bez konsultacji z lekarzem. Jeśli masz wątpliwości co do jego metod to zasięgnij porady kogoś innego. Możesz ewentualnie skorzystać z dobrodziejstw medycyny naturalnej, ziołolecznictwa czy bioenergoterapii.
Wtajemniczona
02-09-2013, 19:14:26

Kiedyś dobry lekarz ginekolog napisał, że miesiączki to nie wcale taka naturalna sprawa. Dzisiejsze jedzenie chemikalia i inne sprawiają że kobietom z pochwy leci krew. podobno dawno dawno temu kobiety nie miały okresów a i tak rodziły zdrowe dzieci. To, że nie masz okresu nie musi oznaczać że jesteś niepłodna :) Nie wiem na ile jest to prawdą, zapewne Twój lekarz uczony w tych czasach, powie że jest inaczej. Miałam w znajomych też takie przypadki, że gdy przechodziły na zdrowe odżywianie typu wegetarianizm, okres im zanikał. kiedy zaczęły jeść mięso, okres powracał. Nie mam pojęcia czemu to tak działało.
Jeżeli bardzo chcesz odzyskać okres, możesz iść do ginekologa po tabletke wywołującą okres.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: