Reklama:

Grzybica pochwy ? (5)

Forum: Dla nastolatek

gość
21-07-2014, 06:45:49

Witam, mam ogromny problem.
Już od tygodnia męczy mnie problem prawdopodobnie grzybicy pochwy. Na początku zauważyłam zaczerwienienie oraz swąd, jeśli chodzi o śluz - mleczno biały z białymi grudkami. Do tego złapałam jeszcze infekcje dolnóch dróg moczowych.
W aptece zakupiłam Lactacyd Pharma łagodzący swąd, podrażnienia itd oraz urointima.
Chciałabym jak najszybciej się wyleczyć.Niestety w mim miejscu zamieszkania nie ma nigdzie ginekologa (chyba , że płatny na co niestety nie pozwala mi sytuacja materialna).
Nie mam gdzie sie z tym zgłosić, jestem zrozpaczona, chciałabym prosić o wskazanie mi jakiś dobrych leków, z góry dziękuję
gość
21-07-2014, 15:17:53

Jestem w ciazy ,infekcji grzybiczej nabawilam sie miesiac temu i miałam identyczne objawy, lekarz ginekolog przypisał mi "Gynazol" w prawdzie nie jest najtanszy bo kosztuje ponad 35zł ale wystarczy zaaplikowac jednorazowo i po sprawie .
Początkująca
23-07-2014, 06:55:50

Cześć :) Czasem tez problem związany z grzybica pochwy ma podłoże w niezdrowej diecie, za dużo cukrów, a za mało płynów i wtedy bakterie maja idealne środowisko do rozmnażania się.
gość
08-08-2014, 10:43:00

Z grzybicą trzeba walczyć na wielu frontach. Podstawa to leczenie, później dieta, higiena, profilaktyka, probiotyki. Ograniczenie cukru na rzecz jogurtów, kiszonek to kluczowa sprawa, właściwe podmywanie się, zadbanie o odbudowę mikroflory stosując np. dopochwowy invag, który w ciągu 7-dni kolonizuje pochwę bakteriami kwasu mlekowego. Ważne jest również leczenie partnera, który może nie odczuwać żadnych dolegliwości a być zarażonym.
gość
27-09-2018, 16:50:23

Korzystaj z mądrej diety, do tego wzmożony wysiłek w związku z higieną osobistą, leczenie i będzie dobrze, jeśli problem nie przejdzie to niestety ginekolog będzie konieczny https://ranking.abczdrowie.pl/s/ginekolog

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: