Reklama:

Konizacja szyjki macicy- kiedy zgłosić się do kontroli lekarskiej? (3)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Początkująca
30-01-2006, 13:43:00

Dokładnie dwa tygodnie temu miałam konizację szyjki macicy. Planowo miałam być 4 dni w szpitalu, lecz wyszłam o dzień wcześniej ze względu na małe dziecko w domu. Proszę mi powiedzieć kiedy powinnam się zgłosć do kontroli. Dodam jeszcze, że cały czas od operacji krwawię, ale krwawienie już jest bardzo małe. Czy po takiej operacji nie można nic dźwigać i jak długo? Staram się tego nie robić, ale wiadomo jak to jest przy małym dzieku- muszę je czasem podnieść jak mąż jest w pracy. Bardzo proszę o odpowiedź.
serdecznie pozdrawiam
[addsig]
Sophie
gość
02-02-2006, 20:13:00

Witam. Ja też jestem po takim zabiegu i też 2 tygodnie i również mam małe dziecko. Nie leżałam w szpitalu a zabieg miałam wykonany w prywatnej przychodni. Czuję się dobrze ale krwawię. Podobno tak ma być do całkowitego wygojenia rany. Nie można dźwigać, kąpać się w wannie. Bardzo puchną mi nogi i nie wiem czy to też jest z tym związane czy to może coś innego. Bardzo się martwię tą całą chorobą i czekam jeszcze na wynik badania hist- pat po konizacji. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i tego sobie i tobie życzę. Pozdrawiam
Wtajemniczony
04-02-2006, 09:55:00

temat przeniesiony na wlasciwe forum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mirena
Hej! Dziewczyny spotkałyście się z tym że wkładka zniknęła? Tzn jest ale w podżebrzu lewym (mialam robione Rtg), karmie piersią córkę i wyjąć laparoskopowo mogę najwcześniej jak skończę karmić, czyli za kilka miesięcy. No i do tego szpital i ta laparoskopia ;( a miało być tak pięknie
gość
Ula
Dziewczyny bardzo proszę o podanie dobrego ginekologa i dermatologa . Proszę o odpowiedź
gość
Ciąża ???????
Czy możliwe zapłodnienie jest w dni nie płodne ? Uprawiałam seks w cyklach 18,20,24 mam okres regularny Cykl 28 dni Uprawiałam seks bez prezerwatywy Powinnam dziś dostać okres i go nie dostałam. Partner spuszcza się dopiero po wyjęciu
gość
Krwawienie z pochwy po oddaniu stolca
Od kilku dni zauważyłam u siebie przy oddawaniu stolca zaczęła mi lecieć krew z pochwy w kolorze ciemnym, brunatnym. Miałam już raz usuwana nadzerke z 3 lata temu. Brzuch też taki nabrzmiały, twardy. Nie wiem czy to problem z jelitami, czy ginekologicznie. Jak naciskam podbrzuchem to strasznie mnie boli, nawet podczas stosunku to nie jest przyjemne, już to ostatnio zgłaszałam do ginekologa powiedział że mi jajnik wędruje, ale powinien wrocic. I tak się zastanawiam czy to może być ta też przyczyna.
Reklama: