Reklama:

Miesiączka dwa razy w miesiącu (5)

Forum: Dla nastolatek

gość
28-01-2012, 09:19:38

Dostałam miesiączkę dwa razy w miesiącu czy to normalne ? (tzn. zawsze przebiegała mi zgodnie tak około co 30 dni, ale teraz dwa razy : pierwsza od 4 do 10 stycznia, a druga od 27 stycznia) W tym miesiącu miałam dużo stresu i często się denerwowałam, przez chłopaka wiem że to oże wydawać się dziwne bo mam dopiero 14 lat a już przejmuje się chłopakiem, ale od dwóch dni nie jesteśmy razem czy to też może się odbić na mojej miesiączce jak z tego powodu jak zerwaliśmy jestem przygnębiona . Pierwszy okres maiłam od 4 do 11 maja. Mam nadzieje ze coś mi poradzicie, a i jeszcze jedno nie wiem jak powiedzieć mojej mamie że mam drugi raz w tym miesiącu miesiączkę .
gość
28-01-2012, 13:20:59

Jesteś jeszcze bardzo młoda, niedawno zaczęłaś miesiączkować więc Twoje cykle mają prawo być jeszcze bardzo nieregularne. Stres wpływa na cyk miesięczny więc całkiem możliwe że rozstanie z chłopakiem wywołało taką a nie inną reakcję organizmu. Myślę że niedługo samo się wszystko unormuje i w następnym miesiącu będziesz mieć tylko jeden okres. Mamie nie masz obowiązku o niczym mówić, to Twoja prywatna sprawa i nie powinna nikogo interesować.
Komentatorka
03-02-2012, 08:44:07

Gość 2012-01-28 10:19:38 Dostałam miesiączkę dwa razy w miesiącu czy to normalne ? (tzn. zawsze przebiegała mi zgodnie tak około co 30 dni, ale teraz dwa razy : pierwsza od 4 do 10 stycznia, a druga od 27 stycznia) W tym miesiącu miałam dużo stresu i często się denerwowałam, przez chłopaka wiem że to oże wydawać się dziwne bo mam dopiero 14 lat a już przejmuje się chłopakiem, ale od dwóch dni nie jesteśmy razem czy to też może się odbić na mojej miesiączce jak z tego powodu jak zerwaliśmy jestem przygnębiona . Pierwszy okres maiłam od 4 do 11 maja. Mam nadzieje ze coś mi poradzicie, a i jeszcze jedno nie wiem jak powiedzieć mojej mamie że mam drugi raz w tym miesiącu miesiączkę .
Nie przejmuj sie okres ci sie dopiero normuje,trwa to nawet ok 2 lat od pierwszej miesieczki.Jesli bedziesz miala duze przerwy udaj sie do lekarza i niech cie profilaktycznie zbada.Mysle ze nie jest to powazne ,czasem przez stres,goraczke przesuwa sie miesiaczka albo skraca
Początkująca
12-02-2015, 11:08:47

Na samym poczatku dziewczynki miesiaczkuja inaczej. Twoj organizm musi wyregulowac cykl. Ja sama pamietam jak mialam jeden okres 5 dniowy a potem po paru dniach przyszlo krwawienie jednodniowe. Nie przejmuj sie a jak cie to martwi idz do gine
gość
26-09-2018, 17:07:02

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: