Reklama:

Miesiączka (3)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
21-03-2016, 21:19:51

Witam forumowiczki :)
Mam problem związany z tematem mianowicie..
15.02 miałam swój pierwszy raz z chłopakiem oczywiście zabezpieczaliśmy się. 4 marca miałam termin @ lecz się nie pojawiła. 22.02 kochaliśmy się bez,ale jesteśmy na 100% pewni,że nie zrobił tego we mnie.
07.03 wykonałam test ciążowy oczywiście rano,żeby rozwiać wątpliwości. Wyszedł negatywny więc nieco się uspokoiliśmy. Do tej pory nie rozstajemy się z gumkami,ale @ jak nie było tak nie ma w dodatku dzisiaj zrobiłam kolejny test tylko po południu i wyszedł pozytywny.Mam wszystkie swoje objawy @ bóle miesiączkowe silne jak za każdym razem przed i przez 3 pierwsze dni,biały,gęsty nieprzezroczysty śluz i wilczy apetyt. Dodatkowo chciałam zapytać czy kolejny test wykonać następnego dnia rano czy lepiej odczekać kilka dni ? ;) z góry dziękuje za odpowiedzi ^^
22-03-2016, 12:02:35

Moim zdaniem, jeśli nie jest Pani pewna co do interpretacji testu ciążowego, dla pewności można wykonać oznaczenie poziomu beta-hCG we krwi. Stosunek bez zabezpieczenia zawsze może wiązać się z ryzykiem nieplanowanej ciąży, nawet jeśli mężczyzna kontroluje wytrysk.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
02-06-2016, 10:40:12

Moim zdaniem powinnaś jednak wziąć pod uwagę opcje, ze możesz być w ciąży. Mógł się zacząć wydzielać płyn pejoratywny i mogliście nawet tego nie zauważyć. On owszem ma mniejszą liczbę plemników, jednak są one zdolne do zapłodnienia. Radziłabym udać się do ginekologa.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: