Reklama:

Okres (7)

Forum: Dla nastolatek

gość
13-06-2017, 16:32:47

Witam, mam problem. Gdyż miałam okres 9 maja, a w tym miesiacu powinnam dostać 5 czerwca. Ostatnie wpołżycie z chłopakiem miałam w sylwestra. Nie wiem co się może dziać. Wstydzę się ginekologa (wiem że to dziwne ale mam 20 lat). Nie wiem czemu ale mam jakiś wstręt i nadal nie jestem gotowa do tego. Ma ktoś jakiś pomysł co mogę zrobić by jakoś "przywrócić" miesiączkę.
P.S
Mam nadzieje na normalne odpowiedzi.
Początkująca
13-06-2017, 19:39:25

Nikt raczej Ci tu nic konkretnego nie doradzi Musisz się udać do lekarza. Wiadomo, że pierwsza wizyta jest jest strasznie krepujaca ale lepiej iść za wczasu zanim odbije się to poważnie na Twoim zdrowiu. Popytaj koleżanek do jakiego lekarza chodzą bo lepiej iść do jakiegoś sprawdzonego. Wizyta jest konieczna w takim przypadku.
gość
13-06-2017, 20:55:08

Treść zablokowana przez moderatora

gość
13-06-2017, 21:58:54

Treść zablokowana przez moderatora

14-06-2017, 16:51:45

Spokojnie, miesiączka może czasami się opóźniać o 1-2 tygodnie i nie musi to oznaczać od razu konkretnej patologii. Przyczyn opóźniania się okresu jest wiele, zaczynając od stresu, zaburzeń hormonalnych, stosowanych leków, chorób narządu rodnego i przydatków. Proponowałbym zacząć od wizyty u ginekologa jeśli miesiączki nie będzie do przyszłego tygodnia.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
gość
14-06-2017, 18:49:58

michaelis 2017-06-14 18:51:45
Spokojnie, miesiączka może czasami się opóźniać o 1-2 tygodnie i nie musi to oznaczać od razu konkretnej patologii. Przyczyn opóźniania się okresu jest wiele, zaczynając od stresu, zaburzeń hormonalnych, stosowanych leków, chorób narządu rodnego i przydatków. Proponowałbym zacząć od wizyty u ginekologa jeśli miesiączki nie będzie do przyszłego tygodnia.
Jedną z przyczyn może być też stosowanie nie leków, tylko trucizn, które mają zaburzyć normalne, zgodne z naturą funkcjonowanie organizmu...
gość
17-06-2017, 00:27:42

Gość 2017-06-14 20:49:58
michaelis 2017-06-14 18:51:45
Jedną z przyczyn może być też stosowanie nie leków, tylko trucizn, które mają zaburzyć normalne, zgodne z naturą funkcjonowanie organizmu...
Nie biorę żadnych leków z nie znanych źródeł

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: