Reklama:

Petting, a ciąża + brak okresu! (3)

Forum: Dla nastolatek

gość
22-04-2012, 17:30:56

Witam.
mam na imię Magda i w lipcu skończę 16 lat. Ostatni okres miałam 13 marca i zgodnie z wyliczeniami następny powinnam dostać 11 kwietnia (cykle spóźniają mi się max kilka dni). Jednak do tej pory go nie dostałam! Uprawiałam petting z chłopakiem w dni niepłodne, można chyba powiedzieć że na przełomie z owulacją (ok. 5-7 kwietnia), która miała być rzekomo tego 11 kwietnia. Podczas pettingu mój chłopak włożył ręce do majtek, jednak za nim dokończyliśmy `działania` kazałam mu umyć ręce. Umył je dwa razy chyba pod ciepłą wodą. I dokończyliśmy. Teraz ja się boję że mogę być w ciązy! Nigdy okres nie spóźniał mi się tak długo, bo dzisiaj jest to już 11 dzień. Jednak ostatnio, w minionym tygodniu przeżywałam wielki stres m.in. śmierć bliskiej osoby i w przyszłym tygodniu egzaminy gimnazjalne. Dodam, że od dwóch dni bardzo swędzi mnie pochwa, a śluzu mam niewiele. Jednak słyszałam że stres może opóźnić miesiączkę, ale chyba nie 11 dni :/ Czy mogę być w ciąży? Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Wtajemniczona
23-04-2012, 15:06:53

Na brak okresu nie pływa tylko i wyłącznie ciąża..a późnienia mogą być kilkudniowe, tygodniowe a nawet dłuższe.. byc może stres jest tą przyczyną ..postaraj się nie myśleć o okresie a sam przyjdzie;) ..-wiem że to nie łatwe ale spróbuj..a jeżeli Ci to nie daje spokoju idź do lekarza;p
gość
26-04-2012, 20:36:51

Musiałabyś mieć naprawdę wielkiego pecha żeby zajść w ciążę od samego pettingu. Jest to możliwe tylko wtedy gdy świeża sperma dostanie się w okolice narządów rodnych ( i to też nie kilka kropelek tylko odpowiedni ilość ).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: