Reklama:

Spóźniony okres (4)

Forum: Dla nastolatek

gość
13-03-2013, 13:26:34

Witam. Mam 17 lat. Zacznę może od tego, że nigdy nie miałam bardzo regularnych miesiączek, ale zawsze moje cykle wahały się między 28-32 dniami. W zeszłym miesiącu okres spóźniał mi się tydzień, wystraszyliśmy się z chłopakiem i zrobiliśmy 3 testy ciążowe, wszystkie negatywne i okres przyszedł po 35 dniu. W tym miesiącu historia się powtarza, tyle tylko, że dzisiaj mam już 38 dzień cyklu a okresu jak nie było tak nie ma. Co prawda czuje się jak zwykle przed okresem, ale mam tak już od tygodnia, więc nie sugeruje się już tym nawet. W poniedziałek zrobiłam test ciążowy, wyszedł negatywny. Jeśli nie dostanego go do końca tygodnia to pójde do lekarza, ale może któraś z Was tak kiedyś miała?Bo poważnie zaczynam się martwić że może jestem na coś chora? Co może być przyczyną takiego spóźnionego okresu?
Początkująca
30-03-2013, 22:46:37

Przyczyny mogą być bardzo prozaiczne, np stres, osłabienie organizmu albo przyjmowanie antybiotyków. Też miewałam takie przypadki i zazwyczaj starałam się jakoś przyspieszyć krwawienie. W moim przypadku zawsze działała lampka czerwonego wina i gorąca kąpiel. Wiem, że dziewczyny stosują różne metody. Jeśli odpowiednio się zabezpieczaliście z chłopakiem to nie powinniście się obawiać ciąży. Jeśli natomiast cykle będą w dalszym ciągu się wydłużać radziłabym odwiedzić ginekologa. Powodów może być całe mnóstwo. Powodzenia
gość
05-03-2015, 06:49:44

Cześć. Mam 21 lat. okres spóźnia mi się 4 dzień. Ostatni raz wspolzylam dzien po okresie z zabezpieczeniem tzn z prezerwatywa, bylo to 8.02. wcześniej mialam dosc uregulowany cykl, zawsze wiedzialam kiedy splynie na mnie czczerwonye błogosławieństwo. trzy tyg temu bralam antybiotyk, w ost weekend podrozowalam po 8h pkp i mam trochę stresow na uczelni. Boje sie testow ciazowych, tym bardziej ze moj juz teraz byly zostawil mnie dla innej wiec fakt ze moglaby to byc ciaza jeszcze bardziej mnie denerwuje. Nie spie po nocach i jeszcze bardziej sie nakrecam. Dodatkowo wycieka ze mnie zoltawy sluz. Prosze o pomoc.
gość
26-09-2018, 16:51:13

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: