Reklama:

Czy spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi?

Ten tekst przeczytasz w 2 min.

Czy spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi?

panthermedia

Badanie produktów spożywczych w laboratorium

Zastąpienie czerwonego mięsa drobiem może zmniejszyć ryzyko raka piersi. Wskazuje na to nowe badanie opublikowane przez International Journal of Cancer. Podczas gdy czerwone mięso zwiększa ryzyko tego typu nowotworu, drób ma odwrotny skutek.

Reklama:

POWIĄZANE DYSKUSJE NA FORUM Z KATEGORII Nowotwory kobiece

gość
Guz na jajniku
Hej🙂 Na Usg jamy brzusznej wyszlo mi, ze na prawym jajniku jest widoczna torbielowato-lita struktura, w wielkosci 51x51x57mm, przysciennymi echami hiperechogenicznymi, niejednorodnymi-wielkosci 50x2...
gość
Rak jajnika
Mam pytanie. Moja mama ma podejrzenie raka jajnika. Markery ca125 bardzo wysokie ok 400 a he4 w normie. Co to znaczy to he 4? Dodam że mama ma płyn w jamie brzusznej. Ale on się nie powiększa jakoś ...
Wsparcie społeczne i poczucie własnej skuteczności w stresie choroby nowotworowej - ankieta
Dzień dobry, Jesteśmy studentami II roku psychologii na Uniwersytecie Opolskim. Przeprowadzamy badanie pt. "Związek między odczuwanym stresem a wsparciem społecznym i poczuciem skuteczności u osób ch...
gość
Rak jajnika
Dzień dobry.U mamy wykryto raka jajnika, stan niestety raczej poważny ,bo ma wodobrzusze.Szukamy dobrego szpitala który podejmie się operacji i ewentualnego leczenia.Niestety nie wiem gdzie się udać ...
gość
Choroby nowotworowe u kobiet
Dzień dobry, jestem studentką ostatniego roku Psychologii i pisze magisterkę poświęconą tematowi z psychologii onkologicznej. Temat dotyczy chorób nowotworowych u kobiet. Chciałabym zachęcić Panie d...
gość
Usuniecie sieci większej
Witam, mam mieć usuwaną szyjkę macicy i sieć większą? Czy to poważna operacja? Jak się mogę czuć czuć po zabiegu? i ile trwa dochodzenie do pewnej sprawności ?
Reklama:
Reklama: