Reklama:

Brak miesiączki, co robić? (15)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
19-07-2013, 19:21:08

No w zasadzie to powinnam, ale jak skończy mi się okres to poczekam jeszcze ten miesiąc i zobaczę, może jakoś mi się to unormuje. No nic, nadzieje można mieć zawsze ;)
Forumowiczka
19-07-2013, 20:56:16

Życzę powodzenia i trzymam kciuki za udaną terapię...
Początkująca
20-07-2013, 10:00:11

Dziękuję :)
23-07-2013, 20:14:46

Typowe dla zespołu policystycznych jajników jest między innymi to, że cykle są nieregularne, więc występowanie przerw między cyklami, zaburzeń miesiączkowania może być właśnie wykładnikiem PCOS.
Co do samej torbieli jajnika - wiadomo, że mogą one być skutkiem PCOS, a nie przyczyną zaburzeń hormonalnych itp. Jeśli torbiel jest pojedyncza, duża, dobrze byłoby ją skontrolować u ginekologa.
W ogóle polecałbym, żeby jednak skontrolowała się Pani u lekarza. Nie musi być to ginekolog. Może być to także endokrynolog - endokrynolodzy mają bardzo szeroką wiedzę odnośnie układu hormonalnego, nie tylko z działki nazwijmy to, ginekologicznej, dobrze byłoby zatem spróbować albo u jednego albo u drugiego specjalisty.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
27-07-2013, 19:55:52

Miałam torbiel, który był mały i został wyleczony zaraz po wykryciu przez ginekologa. A czy można mieć okres i torbiel na jajniku w tym samym czasie? Czyli mój stan nie należy do lekkich? Tak to mogę rozumieć?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Co jest zaznaczone?
Może ktoś mi powiedzieć co zaznaczone jest na tym zdjęciu USG? Lekarz nic nie wspomniał, a dopiero teraz to zauważyłam.
gość
Ula
Dziewczyny bardzo proszę o podanie dobrego ginekologa i dermatologa . Proszę o odpowiedź
gość
Ciąża ???????
Czy możliwe zapłodnienie jest w dni nie płodne ? Uprawiałam seks w cyklach 18,20,24 mam okres regularny Cykl 28 dni Uprawiałam seks bez prezerwatywy Powinnam dziś dostać okres i go nie dostałam. Partner spuszcza się dopiero po wyjęciu
gość
Ula
Dziewczyny bardzo proszę o podanie dobrego ginekologa i dermatologa . Proszę o odpowiedź
Reklama: