Reklama:

liszaj twardzinowy - prośba o pomoc (5460)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Początkująca
13-07-2013, 11:17:43

Co do małych dzieci - nie słyszałam tego od żadnej mamy, ale od lekarki, u której byłam. Powiedziała, że ostatnio miała taką mała pacjentkę, dziewczynka grała na pianinie, ale tak bardzo przeszkadzały jej dolegliwości, że w ogóle nie mogła ćwiczyć (usiedzieć). Lekarka powiedziała, że po 1 serii naświetleń wszystko się pięknie zagoiło i wróciło do normy.
Dla osób zainteresowanych naświetlaniami w Warszawie, teraz odbywają się w Instytucie Onkologii na ul. Roentgena i kieruje na nie dr Agnieszka Maździarz. Ja byłam u niej najpierw prywatnie na wulwoskopii. Trochę żałuję, że nie poszłam od razu do niej, tylko do prof. Śpiewankiewicz, bo wizyta u prof. Ś. trwała ok. 10 minut, a kosztowała 200 zł. Prof. skierowała mnie po prostu do dr Maździarz, która przyjmuje w gabinecie obok (wizyta plus wulwoskopia to kolejme 200zł) ;)
Z tego co się dowiedziałam, wolne miejsca na zabiegi są jakoś w okolicach września, ale jeśli dadzą dodatkowy termin (teraz robią to tylko we wtorki, rozważają jeszcze dodać poniedziałki) to może i w sierpniu jeszcze da się załapać.
pozdrawiam :)
gość
17-07-2013, 11:41:39

Witaj BellyKiller
( ja tez próbuje kill mój belly)
Dzięki, ze napisałas o innym dziecku, czy mozesz sprecyzowac co to znaczy 1 seria naświetleń - ile jest tych naświetlen w serii, ile minut trwa jedno naświetlania, jaka siła lasera jest użyta. Czy wiesz coś bliżej?
Moja córcia miała 4 naświetlania w Bytomiu i podobno ta lampa do naświetlen się popsuła i nie ma kto naprawić.
gość
17-07-2013, 11:43:51

Sorry to wyzej to od anetaroza. Zapomniałam sie zalogować
Początkująca
17-07-2013, 11:47:06

Gość 2013-07-17 13:41:39 Witaj BellyKiller
( ja tez próbuje kill mój belly)
Dzięki, ze napisałas o innym dziecku, czy mozesz sprecyzowac co to znaczy 1 seria naświetleń - ile jest tych naświetlen w serii, ile minut trwa jedno naświetlania, jaka siła lasera jest użyta. Czy wiesz coś bliżej?
Moja córcia miała 4 naświetlania w Bytomiu i podobno ta lampa do naświetlen się popsuła i nie ma kto naprawić.
Cos popsułam w tym logowaniu - to powyzej to od AnetaRoza
Początkująca
17-07-2013, 17:01:25

Cześć Aneta,
Doktor, u której byłam powiedziała, że jedna seria to jest 10 naświetlań. Po pełnej serii stwierdzają czy potrzebna jest kolejna (w moim przypadku od razu powiedziała, że prawdopodobnie będą potrzebne dwie). Naświetlania są tam raz w tygodniu, co tydzień. Oczywiście w ramach NFZ.
Jeszcze nie miałam ani jednego zabiegu, więc nie wiem jak to dokładnie przebiega, ale z tego co czytałam w necie wynika, że samo naświetlanie trwa ok. 5-15 minut. Może długość naświetlania zależy od aktualnego stanu, ew. zmian po poprzednim naświetlaniu, nie mam pojęcia, ale pewnie podpytam o różne rzeczy.
Jak dobrze pójdzie najpóźniej we wrześniu będę miała pierwszy zabieg, więc wtedy mogę podać więcej szczegółów :)
A Twoja córeczka cały czas ma objawy? miała robioną wulwoskopię?
Wtajemniczona
17-07-2013, 17:36:51

Witam!
Mam taki mały dylemat,po pierwsze któraś z Was podała przepis na maść i coś w niej się nie zgadza
Testosteroni 50g maści1amp.
Crotamitioni(40)
Vaselini flavi
Moja pani ginekolog miała zastrzeżenia co do składnika maści 1amp.
no i nie przepisała.Mam nadzieję że pisze tam inaczej i dostanę odpowiedż od Was.
Pozdrawiam wakacyjnie Urszula.
gość
17-07-2013, 22:04:06

Witam.
chciałam zapytać dlaczego w Warszawie naświetlania są z funduszu,a w Bytomiu nie...czy może ktoś zna odpowiedź?
gość
17-07-2013, 22:04:08

Treść zablokowana przez moderatora

gość
17-07-2013, 22:04:09

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
19-07-2013, 13:00:37

Cześć dziewczyny witam was wszystkie gorąco.
Długo nie mogłam się zebrać, żeby usiąść i napisać co u mnie ach wiele się działo w temacie mojej choroby nie wiem od czego zacząć...
Zacznęmoże od tego co Was najbardziej interesuje czyli od naświetlań. Jestem już po całej serii (alleluja!) czyli po 10-ciu naświetlaniach co 2 tygodnie po 10 minut w Zabrzu. Dziewczyny efekt jest niesamowity . Po pierwsze jest różowo-cała zmieniona chorobowo biała skóra pod wpływem lamp złuszczyła się i mam nową, zdrową skórę! Ponieważ ja od zawsze byłam taki "delikates" to i te lampy przyspożyły mi trochę problemów... musiałam nieraz prosić aby mi tą lampę odsuwano trochę dalej bo czułam się strasznie nieprzyjemnie podczas naświetlań (dziwny ból jakby kłucie...) a i po każdej lampie skóra była jak poparzona. Cieszę się zatem, że na razie mam przerwę. Wizyta u Pani doktor zapisana na wrzesień i wtedy okaże się czy muszę jeszcze skorzystać z tego dobrodziejstwa czy to na razie koniec. Koszt jednej lampy to... 170 zł plus lekarstwa-koszt to niemały ale warto!!! Gdy trafiłam do Pani doktor cierpiałam strasznie a teraz czuję się jak nowo narodzona! Oczywiście cały czas jestem na lekach sterydowych.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: