Reklama:

Objawy owulacji (37)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
14-10-2012, 11:28:16

nie,wystarczy zwykły termometr ja mam akurat elektroniczny za 10 zł kupiony w aptece firmy microlife. temperaturę mierzysz o stałej porze najlepiej rano po przebudzeniu. jeśli chodzi o badania sluzu to w tej tabelce masz podane rodzaje wiec tylko zaznaczasz właściwy.prowadzenie obserwacji jest naprawde proste po kilku cyklach będziesz już znała dobrze swój organizm i będziesz wiedziała kiedy masz płodne a kiedy nie.powodzenia.
Forumowiczka
14-10-2012, 11:40:12

Dziękuję. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie: czy te wszystkie pomiaru muszą być codziennie o tej samej godzinie? Bo na przykład na tygodniu wstaję koło 6, a weekend koło 10. I czy bym musiała w weekend też się normalnie rano obudzić, aby dokonać pomiaru? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Forumowiczka
14-10-2012, 11:41:56

A i czy na tej stronie co mi wysłałaś trzeba założyć konto, aby się obserwować? zapomniałam dopisać wcześniej, przepraszam
Początkująca
14-10-2012, 12:02:14

tak. żeby dodać swój cykl trzeba założyc konto ale jest ono bezpłatne i trwa to doslownie chwile.
Forumowiczka
14-10-2012, 12:15:44

ale tam mi wyskoczyło, że jest bezpłatne tylko do 29 października, czy to się zmieni? a czy muszę wykupić dostęp? a to mierzenie zawsze o tej samej godzinie?
Początkująca
14-10-2012, 12:24:42

kurcze masz racje przepraszam za wprowadzenie w błąd jak znajde jakiś nieodpłatny dam znac
Forumowiczka
14-10-2012, 12:28:23

oki, dziękuję z góry:)
zacznę prowadzić na pewno :D
gość
21-01-2015, 12:57:35

U mnie przebiega wszystko standardowo jak w podręczniku, objawy są dość stereotypowe, a wiem że spora część kobiet i dziewczyn ma z tym liczne problemy, co jest oczywiśccie głównie uwarunkowane genetycznie, chociaż kobiety często sobie w tym pomagają, poprzez niewłaściwą dietę i inne złe zachowania... moim najbardziej charakterystycznym objawem jest temperatura ciała, która waha się w granicach normy, więcej info: http://www.biomedical.pl/ciaza/objawy+owulacji/ no i oczywiście nie można zapominać o typowych humuorkach, które w tym czasie u mnie występuja :P
gość
29-08-2017, 15:23:22

Nam bardzo dużo dała obserwacja dni płodnych. Takim skutecznym testem w moim wypadku był ślinowy Ovu Control.
gość
13-09-2017, 13:29:53

Na pewno w konkretne dni cyklu możliwość zajścia w ciążę jest dużo wyższa. Ja sobie te dni sprawdzam aparacikiem Ovu control, fajna poręczna i dyskretna rzecz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: