Reklama:

tabletki -18 (23)

Forum: Dla nastolatek

gość
12-11-2011, 15:12:05

Witam.
Mam skończone 16 lat. Współżyję z chłopakiem od dwóch miesięcy. Jesteśmy razem około pół roku. Zabezpieczamy się prezerwatywą. Mimo tego wolelibyśmy mieć więcej pewności. Czy ginekolog może mi zapisać tabletki antykoncepcyjne? Czy podczas wizyty muszę być z opiekunem prawnym? Dodam, że nigdy nie byłam u ginekologa.
Pozdrawiam.
gość
13-11-2011, 01:16:27

Cześć. Uważam,że jesteście troszeczkę za młodzi na współżycie.Nie wasza wina,ze seks was wciąga.
Odpowiadając na Twoje pytanie to chce cię uspokoić.
Możesz pozwolić przyjść mamie , ale nie koniecznie. Tak ginekolog powinien zapisać Ci tabletki antykoncepcyjne.
Dziewczyno masz 16 lat chcesz bawić w dorosłość to się baw. Lepiej , gdy ukończysz 18 lat jest współżyć , a co będzie potem zastanawiałaś się?
No właśnie. Słuchaj się starszych , bardziej doświadczonych osób.
gość
13-11-2011, 01:18:44

Powiem Ci tyle ,że ja mając tyle lat co Ty nie myślałam o seksie tylko o nauce . Cieszę się, ponieważ jestem kim kim jestem , ale mam tą świadomość,że warto było pomimo,że czasem w życiu nie zawsze się
nie układa.
gość
13-11-2011, 01:22:42

Moim zdaniem jeśli chcesz być dorosła to weź się za naukę , a nie pytaj o takie rzeczy. wstydzisz się rozmowy z mamą. Mama powinna Ci wytłumaczyć kobiece sprawy. Dziwię się ,że mamie nie ufasz. Napisz jak było u ginekologa. Nie będzie za przyjemnie. Skoro chcesz bawić w dorosłość- zapraszam:)
Musiałam dać ci lekcję wychowawczą moja droga 16 latko:).
gość
13-11-2011, 20:02:25

No to pieknie ja mam 14 letniego syna i nie wyobrazam sobie aby on w wieku 16 lat przyszedł do mniei i powiedzial mamo ja juz wspolzyje,to jeszcze dziecko nawet majac 16 lat ty powinnas własnei wziasc sie za nauke aby byc kims a nie za sex:(
Czas nawyzzy isc do ginekologa chyba ze chcesz zostac 16-letnia nieodpowiedzialna mam:)
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/961lepokc8l0zhtx.png[/img][/url] [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5s6iye0m79bl23.png[/img][/url]
gość
18-11-2011, 21:32:08

Gość 2011-11-12 16:12:05 Witam.
Mam skończone 16 lat. Współżyję z chłopakiem od dwóch miesięcy. Jesteśmy razem około pół roku. Zabezpieczamy się prezerwatywą. Mimo tego wolelibyśmy mieć więcej pewności. Czy ginekolog może mi zapisać tabletki antykoncepcyjne? Czy podczas wizyty muszę być z opiekunem prawnym? Dodam, że nigdy nie byłam u ginekologa.
Pozdrawiam.
Nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie, to zależy od danego ginekologa. Teoretycznie od 16 roku życia można samemu chodzić do lekarza. Podzwoń po prywatnych gabinetach i popytaj ( Jest większe prawdopodobieństwo, że to lekarz prywatny przepisze Ci te tabletki i nie będzie przy tym wymagał obecności opiekuna prawnego ).
gość
20-11-2011, 10:18:32

nie28 2011-11-13 02:16:27
Dziewczyno masz 16 lat chcesz bawić w dorosłość to się baw. Lepiej , gdy ukończysz 18 lat jest współżyć , a co będzie potem zastanawiałaś się?
Nie podoba mi się Twoja odpowiedź. Dziewczyna zadaje jasne pytanie a Ty ją po prostu krytykujesz. Sama nie jestem zwolenniczką niedojrzałego seksu. Na wszystko przychodzi czas. Do seksu też trzeba dojrzeć nie tylko fizycznie, ale także psychicznie, ale skoro ta 16-latka uznała, że to już czas to dlaczego ją ganisz? Według mnie dobrze, że przynajmniej wie co to jest antykoncepcja i że chce z niej korzystać. Tylko pamiętaj młodsza koleżanko, że uprawiając seks trzeba się liczyć z tym, że możesz zajść w ciążę co się wiąże z macierzyństwem i sądzę, że nie na miejscu byłyby pytania na forum typu: " jak poronić". Skoro jesteśmy gotowi na seks, musimy być przygotowani na jego konsekwencje.
gość
20-11-2011, 10:27:00

Gość 2011-11-20 11:18:32
nie28 2011-11-13 02:16:27
Nie podoba mi się Twoja odpowiedź. Dziewczyna zadaje jasne pytanie a Ty ją po prostu krytykujesz. Sama nie jestem zwolenniczką niedojrzałego seksu. Na wszystko przychodzi czas. Do seksu też trzeba dojrzeć nie tylko fizycznie, ale także psychicznie, ale skoro ta 16-latka uznała, że to już czas to dlaczego ją ganisz? Według mnie dobrze, że przynajmniej wie co to jest antykoncepcja i że chce z niej korzystać. Tylko pamiętaj młodsza koleżanko, że uprawiając seks trzeba się liczyć z tym, że możesz zajść w ciążę co się wiąże z macierzyństwem i sądzę, że nie na miejscu byłyby pytania na forum typu: " jak poronić". Skoro jesteśmy gotowi na seks, musimy być przygotowani na jego konsekwencje.
Masz prawo mnie krytykować za moją wypowiedź,ale ja udzieliłam odpowiedzi na zadanie pytanie.Ja mam swoje zdanie w tej kwestii .Uważam,że 16 lat to nieodpowiedni wiek na współżycie seksualne. Można sobie nie zdawać sprawy przed konsekwencją.A jak chłopak ucieknie przed ciąża i zostawi dziewczynę,
gość
20-11-2011, 10:32:46

Wrócę do tematu niby wiesz jakie mam zdanie na temat współżycia seksualnego jeśli chodzi o wiek 16 lat. Lekarz ginekolog powinien zapisać ci odpowiednie leki antykoncepcyjne. Co prawda nie wiem co powie na temat wieku i czy zapisze leki.
gość
20-11-2011, 10:37:55

Chciałam zaznaczyć a nawet zasugerować,że lekarz nie powinien ci zapisywać leków antykoncepcyjnych. Jesteś na nie za młoda. Zastanowiłaś się czy Twoje życie popiera się wyłcznie na seksie? Chcesz bawić dziecko potem? Nie mówię,że dzieci są złe, ale Twoja kariera o ile chcesz ją mieć nie będzie taka kolorowa i różowa przez jakieś Twoje widzi mi się,

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: