Reklama:

Ginekolog a mama. POMOCY (27)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
20-01-2012, 21:35:35

!!I powiedział???
gość
21-01-2012, 00:49:54

Nie może ujawnić takich rzeczy, a wiesz po drugie jestem dorosła.I tak wolę zmienić ginekologa na innego.
Nie mam zaufania do facetów - ginekologów. Wolę kobiety z całym szacunkiem.
Lekarz nie ma prawa ujawniać tajemnic lekarskich, po co mu książkę medyczną pisze czy co:)
Komentatorka
21-01-2012, 11:33:48

Dokładnia jak NIE28 pisze, nie powie i nie może, ja miałam 16 lat jak miałam pierwszą wizytę i mojej mamie też lekarz nie powiedział co się ze mną dziej i czy jestem dziewicą bo sobie tego nie życzyłam:) Zabroniłam mu nawet mówić co mi jest:) Oczywiście później sama mamie wszystko opowiedziałam jak już byłam na to gotowa:) Tajemnica lekarska obowiązuje:)
gość
21-01-2012, 14:22:32

Powiem Ci ,że mnie to dziwi jak lekarz chce ujawnić tajemnicę. Oczywiście pewnie ,że nas kusi do seksu,ale to nasza broń kobieca:)
Forumowiczka
21-01-2012, 15:29:42

Jaaa Cię, miałam kiedyś podobnie! Trafiłam do szpitala, z 3 godziny dalej od mojego miasta, ponieważ w moim nie potrafili mi pomóc, brzuch wyglądał sino. Karetką zawieziono mnie daaaleko, z podejrzeniem wyrostka, jednak nagle stwierdzono, że pilnie muszą mi zrobić USG, bo stawiają na poronienie. Zabrali mnie do gabinetu, byłam sama z Panią ginekolog. Na korytarzu czekali rodzice i chłopak. W wywiadzie lekarskim kobieta wpisała w karcie, ze współżyję itd. Musiałam zostać w szpitalu na długi czas. Pod kroplówkami, ketanolem itd. Zdychałam z bólu, mocno krwawiłam. Kiedy mnie wypisywali, widziałam jak mama płacze. Nigdy nie powiedziała mi dlaczego. W wypisie miałam wpisane, że współżyję, i jest mi potrzebna natychmiastowa konsultacja ginekologiczna. Mama widziała papiery. Nie chciałam nic ukrywać. Powiedziała też tacie w domu o moim współzyciu. Zrozumieli to. I było mi wtedy z tym zdecydowanie lżej. A z tym całym poronieniem, nie poszłam do ginekologa, z własnego wyboru. Przy czym każda kolejna miesiaczka była dla mnie śmiercią. Dobrze, że przez ciążę mam spokój na kilka miesięcy!
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/oar83e3k4pcoyc5v.png[/img][/url]
Początkująca
21-01-2012, 16:38:52

Dziękuje za wsparcie Do lilqa współczucie, wiem jak to jest, przynajmniej częściowo.
Po prostu tak się denerwuję tą wizytą może dlatego, że nie chcę usłyszeć znowu "komentarzy" od lekarza bo jak byłam w szpitalu i powiedziałam ze współżyłam to ta pani ginekolog że gdyby miała córkę to chyba by ją udusiła za to i ze to jest głupota tak wcześnie współżyc itd itd... Uważam że lekarz powinien się zapytać czy sie jest czy nie tylko żeby zrobić badanie, najwyżej wypisać receptę i tyle jego zadanie a nie dodawać komentarz od siebie bo na prawdę można się zrazić trochę... A co i kiedy zrobiłam to tylko i wyłącznie moja sprawa.
Komentatorka
22-01-2012, 10:14:29

nic sie nie martw lekarz nie udzieli takiej informacji twojej mamie.ja wiem ze swojego doswiadczenia,tez mialam problemy z miesiaczka i chodzilam z mama do tego samego ginekolog.zawsze wchodzila na wizyte po mnie i sie zastanawialam czy powie ale trzymal inf dla siebie
Komentatorka
23-01-2012, 07:42:01

paulcia, trzeba było ją zapytać, ciekawe kiedy ona zaczęła współżyć:) Dokładnie jak piszesz, to Twoja sprawa. Głupota jest wtedy gdy współżyje się z byle kim, gdzie popadnie i bez zabezpieczenia. Niestety wiele osób szybko zapomina, że też kiedyś było młodymi i też kiedyś miały swój pierwszy raz. Z doświadczenia wiem, że te co najbardziej karcą same nie są święte:D Tak czy siak nie bój się, szybko minie wizyta i będziesz miała spokój:)
Początkująca
24-01-2012, 18:24:39

Do dada masz racje te co zawsze "święte " mają przeważnie coś na sumieniu. Dlatego denerwuje mnie to jak inni a szczególnie lekarz pcha się tam gdzie go nie potrzebują.... No ale cóż tacy też muszą być na świecie, ale trzeba im też pokazać gdzie ich miejsce leży;-D
Czuje się o wiele pewniej
Komentatorka
24-01-2012, 18:46:04

I to się chwali:) Jak świat światem zawsze tak było i będzie:D Tak jak pisałam wizyta zleci i po strachu:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: