Reklama:

Ginekolog a mama. POMOCY (27)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
08-06-2012, 14:33:22

Witam,
dawno mnie tu nie było:(
Niestety na wizycie nie byłam, z braku czasu(nauka) i może też i strachu. Dzisiaj mama zaproponowała mi że skoro ona idzie na wizytę kontrolną to może bym poszła z nią!!! ja na razie nie wiem co odpowiedzieć, najchętniej bym nigdzie nie poszła a szczególnie z mamą (chociaż mamy bardzo dobry kontakt ze sobą ) ponieważ boje się że prawda wyjdzie na jaw, że nie jestem dziewicą(. Mama mnie przekonuje iż lekarz zrobi mi tylko USG żeby sprawdzic czy nie mam polipów na jajniku. Przyznam się że jajnik boli mnie praktycznie przez cały miesiąc, a mój chłopak martwi się co mi jest, no i oczywiscie przydały by sie znowu tabletki bo była bym spokojniejsza
Dziewczyny proszę was o poradę czy iść z mama i po prostu poprosić go o dyskrecję?? Czy tez kombinowac żeby pójsc sama?? oraz Czy jest to możliwe aby mama była ze mną w gabinecie np. podczas wywiadu??
Proszę o szybką odpowiedz.
gość
08-06-2012, 21:55:27

Jak już Ci tu dziewczyny powiedziały, lekarza obowiązuje tajemnica lekarska, a mama nie powinna wchodzić z Tobą do gabinetu nawet na rozmowę, powinna być tylko w trakcie rejestracji. Jeśli tak się boisz że lekarz powie o czymś Twojej mamie bo uważasz że są w znakomitej komitywie to po prostu sama się zapisz do kogoś innego i problem z głowy. Tylko to, że tak kombinujesz z lekarzem może dać Twojej mamie więcej do myślenia niż sama wizyta...Możesz też ostatecznie wspomnieć lekarzowi, że jesteś dziewicą ale od tak dawna stosujesz tampony/uprawiasz sport że można Cię zbadać normalnie. Nie wszystkie dziewice mają błony.
Początkująca
09-06-2012, 14:34:53

Dziękuję za odpowiedz. Idę tam gdzie mam iść i co ma się stać to się stanie. Może trochę późno zdałam sobie z tego sprawę ale jak to się mówi lepiej późno niż...itd
Kitów mu nie bedę wciskać z tamponami i ze sportem bo potrzebny jest prawdziwy stosunek seksualny.... Mimo wszystko dziekuje za odpowiedz i za wsparcie
10-06-2012, 07:52:01

Przede wszystkim, jeśli chcesz uzyskać poradę lekarską, która cokolwiek pomoże, lub wyjaśni itp musisz być szczera i mówić otwarcie. Lekarz Cię nie będzie oceniał.
Możesz też liczyć na dyskrecję - lekarza obowiązuje tajemnica lekarska, jeśli masz 16 lat dodatkowo sama wyrażasz lub nie wyrażasz zgody na badanie poza tym.
Podczas badania ginekologicznego, a nawet przed rozpoczęciem badania USG przezpochwowego lekarz zapyta czy jesteś dziewicą - poza tym jest w stanie podczas badania przezpochwowego to sprawdzić.
T. Markowski - Lekarz Medycyny Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
13-06-2012, 17:56:53

Dziękuje. Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam.
Nie miałam zamiaru kłamać, bo jestem odpowiedzialną,a do lekarza którego idę, idę ze spokojem. Tylko po prostu raz byłam w nagłym przypadku u pani ginekolog w szpitalu i był to mój pierwszy raz, wtedy bardzo bardzo się zraziłam, dlatego moja reakcja na to wszystko jest taka a nie inna.
Jeszcze raz dziękuje.
gość
14-06-2012, 12:08:16

Osobiście ci się wcale nie dziwię ,że się bałaś wizyty pierwszej , bo każdy by się jej bał.Cieszę się ,że czujesz się juz lepiej.
gość
14-06-2012, 12:13:50

Podstawą każdej wizyty u ginekologa jest tajemnica.Nie można ujawniać jej:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: